torsdag 27 september 2007

Go Red

Fick ett sms i morse

"In support of our incredibly brave friends in Burma: May all people around the world wear a red shirt on Friday, September 28. Please forward!"

Right. I morgon är det röda kläder som gäller! Låt oss tillsammans göra vad vi kan för att på fredliga sätt ge det burmesiska folket vårt fulla stöd. Militärjuntan ser rött - bokstavligt talat - och genom att på ett enkelt sätt visa vår solidaritet med de buddistiska munkarnas protester, så kanske, kanske, kan omvärldens röda protest nå till juntans nybyggda bunker-huvudstad långt in i djungeln..

Dagens rapporter från Burma ter sig alltmer skrämmande. Ett blodbad hotar om inget drastiskt sker. Mer info och protestlistor mm finns hos Burmakommitteén. Ge ett bidrag, skriv på eller gå åtminstone ut i morgon på gator och torg med röda tröjan på!

På något sätt är det som att när depressionen har gett vika, så hittar jag nygamla sidor hos mig. Sedan länge inslumrade, men ack så välkomna sidor... Tror gårdagens och dagens blogginlägg är tecken på ett nyvaknande.

Är solidaritet ett omodernt ord? I såfall är jag hopplöst och omodernt ute..