torsdag 20 september 2007

En födelsedag


Dottern och jag var uppe tidigt i morse och sjöng för T, som idag fyller 47 år. Vi lyckades hålla katterna utanför dörren (de får inte vara i sovrummen i stan, det är nog därför de trivs bättre på landet..), genom att muta dem med dyr skinka. De höll sig nöjda ungefär så lång tid det tog för oss att sjunga, att väcka T, att vältra paket över honom och låta honom smaka på te och tårta...

Sedan började serenaden. Katterna tycker INTE om att vi umgås utan dem bakom stängda dörrar. Och de ville väl också sjunga för T. När de gör gemensam sak, genom att i kör ropa KOM UT; KOM UT; KOM UT; KOM UT, så är det svårt att förhålla sig kallsinnig. Så det var ju bara att förflytta firandet till frukostbordet.. M hade sovmorgon och för mig är torsdagar än så länge en "sjukdag", så vi fick en lugn och lång start på dagen.

Kvällens middag blev grekiskt på Kamarina. Lammfilé med dragonsås, tsatsiki o potatis. Till det Retsina.. Mums! Längtan till Grekland gjorde sig lite påmind igen. Nåja, förr eller senare är vi nog där igen.
Förra gången vi åt tillsammans på samma restaurang var på Ms 18årsdag, då hon sprintade hem efter legitimationen. I kväll hade hon den med sig. Man blir kanske klokare med åldern.. :-)
Det känns så skönt att vara tillsammans alla tre, det är inte alltför ofta det sker nuförtiden. Avslutar nu i soffan med varsin dator (nördig familj?). En mycket bra dag i familjens liv. Och T är glad och nöjd med allt omhuldande, så allt är precis som det ska vara en sån här dag.