tisdag 2 oktober 2007

Blommor till stöd för Burmas folk

Idag inspireras jag av ett inlägg hos systerdottern J.

Låt oss inte glömma kampen för demokrati i Burma, bara för att nyhetsflödet nu riskerar att klinga av. En kort sammanfattning av nuläget kan läsas på dn.se. Och jag läser följande på Amnestys hemsida:

"Att överlämna blommor till någon är en freds- och försoningsgest enligt burmesisk tradition. Skicka vykort med blommotiv till den burmesiska generalen Than Shwe! Låt generalen översvämmas av blomkort!"

Ett sympatiskt sätt att protestera på, tycker jag. Således får generalen ett vykort även av mig. Har inga förhoppningar om att det blir läst, men alla små påminnelser till militärjuntan, att det finns människor utanför Burma som ser vad som sker, kan göra skillnad. Små bäckar, som sagt.. Här kan man läsa mer om vykortsprotesterna.
Har man inte tid att köpa vykort och frimärke så kan Expressen göra jobbet. Ett enkelt sms till en kostnad av 20 kr, så skickas ett vykort i ditt namn till till generalen!

Och mera: Här finns en namninsamling mot våld mot demonstranter och för demokrati i Burma. Namnlistan är ett initiativ av Avaaz.org, och namnlistan ska skickas till Kinas president och FN:s säkerhetsråd.

Jo. Det är en sådan dag idag.