tisdag 1 september 2009

Jo jag är väl sjuk då´rå...

Jag vill ju inte vara sjuk. Men nu är det väl bara att acceptera.. Ingen yoga ikväll, inget mingel i morgon, och sannolikt inget afterworkande med kollegorna på torsdag.

Ej heller inget jobb. Åtminstone inte idag eller i morgon. Sen får vi se..
Men läsa orkar jag faktiskt, om än bara korta snuttar i taget.

Läser just nu Jon Kabat-Zinn, Full Catastrophe living, How to cope with stress, pain and illness using mindfulness meditation.

Man kan lugnt påstå att den här boken är en bibel för mindfulnesslärare över hela världen. Och att Jon Kabat-Zinn liksom har blivit som en guru. Trots att han "bara" är en hårt arbetande, djupt engagerad medicine professor på universitetssjukhuset i Massachusetts som en gång i tiden kom på idén att testa lite buddhism på västerländska patienter (mycket förenklat förstås).

Bakom Mindfulnesscenters bildande låg alltså en önskan att sprida buddhismens kunskap om hur mänskligt lidande kan hanteras och lindras, men i en form som befriats från religiöst och filosofiskt innehåll.

Jag kan starkt rekommendera boken till alla som är intresserade av hur han - tillsammans med sina kollegor på stresskliniken på sjukhuset i Massachusetts - har arbetat fram ett program som nu fler än 17000 människor har deltagit med goda resultat på hälsa och tillfrisknande. Och alla som är intresserade av att ta hand om sig själva i livets kaos..

Och allt är så enkelt. Men ändå så j-a svårt. Och helt otroligt spännande!